Priviți acest pământ de canceroși! Uitați-vă voi înșivă în urmă!…

  •  
  •  
  •  

În România europeană a mileniul trei, viața se menține greu și se plătește mult prea scump. În unele cazuri, viața se pierde chiar în anii copilăriei sau adolescenței. Mereu m-am întrebat ce este în sufletul unui părinte când află că pruncul său este lovit de cea mai cruntă boală. Cancerul.

Cred că durerea îi dă o forță nemaiîntâlnită de a spera și lupta pentru ca viața plămădită din sufletul și sângele lui să fie salvată. Ce spuneți, doamnă Firea? Ce spuneți, doamnă sinistru Pintea? Oo…vă rog să mă scuzați! Nu mi-am dat seama că nu aveți cum să înțelegeți durerea unui asemenea părinte. Și dacă va fi, Doamne ferește să se abată un asemenea necaz peste d.voastră, atunci progeniturile vă vor fi transportate urgent pe banii noștri pe la clinici specializate din Viena, Paris, Istambul sau chiar Beijing. Dar noi aici ce facem?

La ora actuală în țara panseluțelor citadine și a bordurilor consumabile, 5000 de copii sunt diagnosticați cu o formă severă de cancer. Anual 400-500 de copii îngroașă nefericitele statistici. Un sfert din aceștia au nevoie de radioterapie. Numai că în România nu există spitale în care să se facă proceduri de radioterapie copiilor cu vârste mai mici de zece ani. Ei sunt condamnați.

Măcar acest lucru îl înțelegeți? Am întrebat și eu așa într-o doară, știind că nici acest lucru nu-l înțelegeți și nici nu vă pasa. Dovadă stă faptul că în treizeci de ani, clasa politică din care vă trageți seva, n-a fost capabilă să construiască un spital de oncologie pediatrică. Exact! În țara în care partidele politice sunt subvenționate cu milioane de euro, în țara unde toți dubioșii ajung miniștrii, nu s-au găsit bani pentru a construi un spital pentru micuții bătuți de soartă.

Ei bine, și atunci când apar niște oameni cu suflet de aur, minte ageră și brațe de oțel care au reușit mobilizarea a peste 260.000 de români și 1700 de companii private spre a construi ceea ce statul român nu a fost în stare, apar câteva canalii care din invidie sau răutate să pună bețe în roate. Mă întreb de unde-ți pornește tupeul ăsta îngrozitor măi madam Pandele Firea de a minimaliza și chiar bloca generosul proiect de construire a unicului spital de oncologie pediatrică din România?

S-a trezit și sinistrul sănătății Pintea să facă presiuni și de a sugera doamnelor Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele asociației Dăruiesțe viața, motorul acestui nobil proiect, să doneze cei 26 de milioane de euro, statului român pentru a organiza el licitația lucrărilor și construcția spitalului pe care n-a fost în stare să-l proiecteze măcar, timp de trei decenii. În atare condiții n-ai cum să nu te întrebi ce au pe dinlăuntrul lor cele două specimene de Pintea și Pandele-Firea?

Suflete de mamă, n-au, conduită umană, deloc și nici gram de empatie. Cu astfel de zuze și coțofene în înalte jilțuri decizionale, îi dau dreptate lui Păunescu care în urmă cu patru decenii spunea cam așa: “Noi suntem fiii veacului bolnav, Noi suntem canceroșii de elită. Nu ne mai vindecăm cu niciun praf, Bieți iovi pe o planetă părăsită.”

Un comentariu la „Priviți acest pământ de canceroși! Uitați-vă voi înșivă în urmă!…”

  1. Scriu din Milano, unde este Institutul National de Cancer. Majoritatea pacientilor din Pediatria Oncologica sunt copii din tara natala Romania ! Multa rusine si multa #MUIE FIREA #MUIE PSD ! Sunteti niste nemernici, criminali la drumul mare! Va doresc cat mai mult spor la #MUIE!

Lasă un răspuns